MOTUL

MOTUL

Motul je globalna kompanija, specijalizovana za vrlo kvalitetna maziva. Osnovana je davne 1853. pod nazivom Swan & Finch.

U Motulovoj potrazi za inovacijama godina 1966. predstavlja prekretnicu proizvodnjom Century 2100, polusintetičkog motornog ulja, kao novog izvora visokih performansi priznatog od strane cele automobilske industrije. Inspirisan pobedama u takmičenjima ulja Motul 300, 1971. nastalo je prvo 100% sintetičko ulje na svetskom tržištu, Motul 300V.  Korišćenjem današnje tehnologije 300V se posmatra kao refernca u motornim sportovima. Čak i nakon tri decenije kasnije ovo ulje nema konkurenciju ni na jednoj trkačkoj stazi širom sveta. EsterCore © tehnologija firme Motul je najnovija inovacija u neprestanoj evoluciji legendarne 300V serije.

Motul kompanija pored ulja i maziva za automobilsku industriju ima i proizvodnu liniju koja obuhvata rastuće potrebe u industrijskom sektoru. Ekspertiza kompanije je prisutna kroz najbitnije faze nastanka mototra, od trenutka kada se komponenete izlivaju u mašini do momenta kada su izbrušene i obrađene preko specijalnih kompljuterski vođenih mašina.

Iz svog sedišta u okolini Pariza i filijalama širom sveta, Motul sprovodi istu ideologiju svuda: strast za genijalnošću. Ova strast ujedinjuje sve ljude u kompaniji. Konstanto stvarajući nova rešenja, odnosno domišljatost zaposlenih predstavlja srce Motul kuluture.

Kompanija je poznati stručnjak u proizvodima za trke. Ostvarili su saradnju sa preko 400 internacionalnih i nacionalnih timova, a najpoznatije su sa MotoGP-jem i WorldSBK-om.

 

 

 

 

 

 

 

Unesite pojam za pretragu