ELF

Elf maziva duguju njihovu poistovećenost sa izvrsnosti, performansama, rekordima i bezbrojnim pobedama, delom svojoj istoriji, odnosno priči o brendu stvorenom pre 50 godina.

Godinu dana nakon pokretanja brenda 1967. godine, otpočela je saga motornih sportova sa Matra-Elf timom, koji je osvojio titulu Francuske Formule 3 sa Henrijem Peskarolom. Na tim trkama mašina za snimanje rekorda je bila isključena. Godine 1969. Jackie Stewart je osvojio prvu od svojih tri titule šampiona svetskog prvenstva u Formuli 1 za volanom Matra MS80, a logotip Elfa je vidljivo prikazan. Početkom 1968. godine, specijalno partnerstvo sa Renaultom pomoglo je Elfu da osvoji 18 titula svetskih šampionata Formule 1. Zatim je to partnerstvo evoluiralo i izvan trka, kroz veliki marketinški sporazum, kao preporuka maziva Elf za Renault vozila. Od tada su formirana druga glavna partnerstva sa proizvođačima uključujući Kawasaki, Alpine i nedavno preporođen, legendarni brend britanskog motocikla, Brough Superior.

 

Pedeset godina strasti, tehnologije i performansi doveli su Elf maziva u 94 zemlje, kroz 230 proizvoda koji pokrivaju tri specifična tržišna segmenta: automobile, motocikle i kamione. Značajan brend Elf prodaje motorna ulja dizajnirana od entuzijasta za entuzijaste. Sinonim za izvrsnost, Elf brend se ističe u korištenju tehnologija razvijenih i testiranih u ekstremnim uslovima, proizvodima koji su dokazali svoju vrijednost u trkama i specifičnim događajima za kolekcionarske automobile, kako bi vozačima pružio neuporedivo iskustvo vožnje.

 

Godine 2001. Elf je postao brend TotalEnergies-a, koji je sada četvrti po veličini distributer za maziva.

Unesite pojam za pretragu