ARAL

Aral je poznat brend automobilskih ulja, ali i benzinskih stanica lociranih u Nemačkoj i Luksembrugu. Ranije su postojale i u zapadnoj i centralnoj Evropi, ali sada nose drugo ime, odnosno, BP. BP je ime kompanije koja stojii iza Aral ulja. Možda vam je poznata, jer je takođe vlasnik još jednog poznatog brenda u našoj ponudi, Castrol-a. Sedište kompanije je u gradu Bohum, u Nemačkoj. Osnovana je davne 1898. godine kao Westdeutsche Benzol-Verkaufs-Vereinigung GmbH, a sam Aral brend je uvršten u ponudu 1924. Nastao je kao kombinacija početnih slova dve reči: aromatičan i alifatičan.

 

Aral u svojoj ponudi ima različite vrste proizvoda: motorna, kočiona i hidraulična ulja, prirodan gas, butan, antifriz, masti itd. U ponudi Wagen Internationala za sada možete naći motorna ulja, vrste: Blue Tronic, High Tronic i Super Tronic Long Life.

 

ZANIMLJIVOST:

U jednoj od studija o kvalitetu ulja odrađenoj od strane Deutsche Gesellschaft für Verbraucherstudien (DtGV, German Association for Customer-Studies) u saradnji sa N24, Aral je ostvario visoko treće mesto!

Unesite pojam za pretragu